откриване на учебната година

На 17 септември, в изцяло обновена сграда, ППМГ посрещна своите възпитаници. 

По традиция на специална церемония бяха наградени учители за цялостна дейност и ученици, постигнали високи резултати през изминалата учебна година. Те получиха плакети и грамоти за постиженията си в различните научни области и значим принос в утвърждаването авторитета на гимназията.

Официални гости на събитието бяха Малина Николова – областен управител, Калин Каменов – кмет на Община Враца, Гергана Василева – старши експерт по математика и информатика в РУО – Враца, Вероника Бозова – председател на училищното настоятелство, Момчил Младенов – председател на обществения съвет, представители на обществения съвет, училищното настоятелство и ученическия съвет към ППМГ.

При подготовката за откриването на учебната година, както и участие в програмата, имаше и Ученическият съвет при ППМГ. В програмата взе участие детски танцов състав „Радост“ към Центъра за работа с деца – Враца с ръководител Христо Пеевски, в чийто състав са включени ученици от училището. 

Центърът е създаден преди повече от 60 години като Окръжен пионерски дом. По-късно е преименуван на Обединен детски комплекс и Център за работа с деца. С влизането в сила на новия Закон за предучилищно и училищно образование от 01.08.2016г., ЦПЛР “Център за работа с деца” Враца е общинска институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се организират дейности за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата на деца и ученици в областта на изкуствата и спорта. 

Ученици от Ученическия съвет на ППМГ участват в различни дейности, които предлага центърът, като най-тясно е сътрудничеството с танцовите и музикални формации. 

Откриване на учебната година

604total visits,1visits today

Вашият коментар